1. Verschil tussen het vlakke en de heuvels

2. Fietsroutenetwerk voor alle recreatiegroepen

3. Reliëfkleuring en specifieke legende

4. Bewegwijzerde routes met oriëntatiepalen

5. Unieke doorgaande Noord-Zuid trajecten

6. Aantal kilometers berekenen

7. Besparing van inkt en geld

8. Fietskaarten voor avontuurlijke fietsers

Troef 1
Troef 2
Troef 3
Troef 4
Troef 5
Troef 6
Troef 7
Troef 8

Linkpartners

De grote troef van deze fietskaartenreeks  zijn de tientallen uitgestippelde trajecten voor lange afstandsfietsers. Voor bijvoorbeeld de Maasroute vanaf Venlo naar Verdun zijn de kaarten nodig met de nummers: 7,8,11,16,21,23,26. Verdun kan ook bereikt worden via andere uitgestippelde routes die een echte uitdaging vormen omwille van het klimmen en dalen maar nog steeds haalbaar zijn in vergelijking met de Alpen en Pyreneeën. . Er is zelfs een route die vanaf Aken door de Noord-en Zuid-Eifel tot aan Trier gaat en dan verder via de Moezel in Metz uitkomt. Vanaf daar kun je via onze geselecteerde verbindingswegen westwaarts tot in het prachtige Verdun en Reims fietsen. Terugkeren doe je via een andere door ons geselecteerde noord-zuid  fietsroute die je dankzij de gedetailleerde kaarten en onze vooraf geselecteerde verbindingswegen zelf kunt uitbreiden of inkorten.

5. Unieke doorgaande Noord-Zuidtrajecten

In het overwegend vlakke Vlaanderen en Nederland (kaart 1 tot 10) hebben we na een selectie van groene, rustige en verharde wegen lusvormige onderling verweven fietsroutes uitgestippeld. Al deze routes vormen een overzichtelijk fietsroute-netwerk  dat we nog verfijnden met heel wat rustige verbindingswegen. Voor de kaarten 11 tot 31 door de Aisne, Ardennen, Noord-en Zuideifel hebben we tientallen Noord-Zuid fietstrajecten uitgestippeld voor fietsers die een 3 tot 5-daagse fietstocht willen organiseren. In de Duitse Eifel (12-18-19-24 en 32-33-34 ) hebben we alle vlakke tot golvende fietsroutes langs rivieren en oude spoorwegen zeer gedetailleerd uitgewerkt. Op de fietskaart 32 stippelden we aan de hand van een inzetkaart een fietsroute uit van Roermond aan de Maas tot Düren.(zie zwarte lijn).

Ook de fietskaarten 35 tot 39 zijn pareltjes met uitgestippelde routes vanuit West-Vlaanderen richting Boulogne, Somme en Franse  Leie. In deze regio hebben we ook alle lusvormige bewegwijzerde fietsroutes overgenomen.Tenslotte hebben we voor de kraanvogelfietskaart 40 een verbinding gemaakt vanuit kaart 25 en 26. Dit gebied kunnen we terecht een nieuw Frans fietsgebied noemen.